Laura Tammeling - Curriculum Vitae

Na de studie solozang aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen en een vervolgstudie in Londen bij David Harper heeft Laura Tammeling (1953) een tiental jaren een solocarrière als concertzangeres gehad. Na deze periode is haar werkgebied verlegd naar koordirectie en koorcoaching. Zij volgde diverse cursussen en rondde de Applicatieopleiding Koordirectie voor Vakmusici met succes af, waar zij studeerde bij Ton Braas, Oane Wierdsma, Reinier Wakelkamp en Frans Schouten. Daarop volgde bij Kunstfactor Unisono een aanstelling als docent koor- en stemvorming aan de Meerjarige Dirigentenopleiding voor Amateurs en aan de Applicatieopleiding Koordirectie voor Vakmusici.
Het belangrijkste werkterrein van Laura Tammeling is de vocale begeleiding van zowel amateur- als beroepszangers en het geven van workshops koorvorming, stemtechniek en repertoirestudie aan koren en bedrijven.

Naast deze werkzaamheden neemt Laura Tammeling jaarlijks als deskundige zitting in de jury bij de audities voor het Wereld Jeugdkoor en bij het Nederlands Koorfestival en werkt zij als vervangend dirigent bij diverse koren. Na gewerkt te hebben met een kinderkoor en verschillende middelgrote gemengde koren, is zij als dirigent van 2004 tot en met 2012 verbonden geweest aan het Utrechts Vocaal Ensemble.

www.utrechtsvocaalensemble.nl